Välj ditt land nedan för att se korrekta priser i vår officiella webshop

EKA-knivar

EKA-knivar AB grundades år 1882 av Hadar Hallström, då under namnet Hadar Hallström Kniffabriks Aktiebolag. 1917 ombildades bolaget till Eskilstuna Kniffabriks Aktiebolag, vilket sedermera förkortades till EKA-knivar AB.

Fram till mitten av 1900-talet var Eskilstuna en riktig ”knivstad”. Mer än 40 fabriker med specialinriktning på fällknivstillverkning huserade då i staden. Med sin inriktning på kvalitet och vilja att utvecklas, lyckades EKA hålla sig kvar på marknaden. Idag är vi Nordens ledande fällknivsfabrik.

Förutom fällknivar har EKAs produktprogram utökats med fasta knivar för friluftsliv, jakt och hushåll. Efter över hundra år i branschen har EKA blivit ett välkänt namn som förknippas med kvalitet och hantverksskicklighet. Våra knivar är kända över hela världen för sin styrka, säkerhet och förstklassiga design.

Yrkesskicklighet, precision och erfarenhet inom såväl friluftsliv som jakt och fiske, ligger till grund för vårt goda rykte. EKA ställer lika höga krav på alla produkter; från fällknivar och fasta knivar, till sågar och tillbehör.

EKA-knivar AB säger att det finns tre grundförutsättningar för att tillverka en kvalitetskniv:

1. Stålet i kniven ska vara av hög kvalitet. EKA använder rostfritt stål från Sandvik i knivarna, ett stål som har den tekniska beskrivningen 12C27.

2. Härdningen av kniven ska vara 57-59 Rockwell C.

3. Eggen ska vara välgjord. För att garantera en rakbladsvass och hållbar egg använder vi en eggvinkel på 40 grader

Läs mer
Produkter
12 36 72