Lava

Här hittar du Lava produkter som är ett kvalitetsmärke från företaget Landig, baserat i Bad Saulgau i nordvästra Tyskland. I första hand tillverkar man vakuummaskiner och tillbehör under varumärket Lava, och framgången har varit succéartad.


Varför vakkuumförpacka?

Fördelarna med vakuumförpackning börjar nu stå klart för allt fler användare, inte bara inom industrin, utan även i vanliga hushåll, och Lava ligger i teknikens absoluta framkant.

- Förlängd hållbarhet

Genom att packa med en bra maskin nås bästa möjliga förutsättningar för att förvara livsmedel länge. Generellt kan man säga att livslängden förlängs med fem, ja ända upp till tio gånger den annars normala.

- Bevarar smaker

Genom vakuumförpackning försluts förpackningen på ett sådant sätt att inget syre kan tränga in. Detta förhindrar smakförändringar, och gör att livsmedlets naturliga smak behålls.

- Utrymmeseffektivt

En vakuumförpackad produkt, exempelvis ett kilo köttfärs, blir till ett snyggt platt paket som lätt kan staplas i frysen.

Vem har nytta av vakkuumförpackning?

Processen användes i början av industrin som ett sätt att lagra och förvara inte bara livsmedel på ett säkert och hållbart sätt. På senare år har nya användningområden kommit till, och genom att priserna på såväl maskiner som förbrukningsmaterial gått ner har även hushållen upptäckt fördelarna:

- Hälsovänligt och ekonomiskt

Genom att vakuumförpackade livsmedel håller längre kan svinnet minskas avsevärt. En bit kött som tidigare varit otjänlig efter sex månader i frysen är nu lika säker att äta efter två år, med precis lika god smak som då köttet en gång lades i frysen.

- Fiffigt med storpack

Om du vill kunna köpa billiga storpack, men ofta får kasta en del av maten för att den inte hinner ätas i tid, är Lava lösningen. Lägg det som inte ska ätas direkt i en eller flera vakuumpåsar, förpacka och spara.

Varför Lava?

Till skillnad från de allra flesta vakuummaskiner på marknaden är Lava helt utvecklad och tillverkad i Tyskland. Med många års erfarenhet bakom sig har Lava kommit att bli en maskin som används av båda nybörjare och proffs, och testsegrarna har radat upp sig. Tekniskt sett har Lava många fördelar jämfört med konkurrenterna, och de viktigaste är:

- Flera svetssömmar

Lava svetsar flera på varandra följande sömmar, detta för att säkerställa en helt tät fog. De flesta konkurrenter svetsar endast en söm.

- Patenterad turbopumpning

Med en patenterad turbopump som suger hela 35 liter per minut slår Lava de flesta konkurrenter med råge. Hög sugkapacitet leder till snabb arbetsgång, något som är viktigt särskilt då stora mängder livsmedel ska förpackas.

 

Produkter
12 36 72