Woolpower

Woolpower AB grundades 1969 och hette från början Ullfrotté AB. Verksamheten grundades i Östersund 1969 som en produktionsenhet och underleverantör till Kooperativa Förbundet och hette då Vinetta AB. Företaget hade som mest mer än 530 anställda och tillverkade framför allt nylonstrumpbyxor. I början av 1970-talet utvecklades materialet Ullfrotté Original i samarbete med svenska försvaret. Målet var att ta fram varma, hållbara och lättskötta underställ. De första Ullfrotté-plaggen började tillverkas 1972.

Varumärket har genomgått flera förändringar från Ullfrotté Original, via KLAR Ullfrotté och nu heter varumärket sedan hösten 2008 Woolpower AB. De flesta Woolpower-plagg kallas fortfarande för Ullfrotté Original för att så många som möjligt ska känna igen sig. Woolpower är helt inriktade på tillverkning av varma underställ, sockor, förstärkningsplagg och accessoarer. Vi har ett 20-tal internationella marknader och omkring 70-80 procent går på export.

Woolpower ägs av familjeföretaget Ekstigen AB. I samma företagsgrupp hittar du Gränsfors Bruk och Svedbro Smide, som bland annat tillverkar Gränsfors-yxan och Tove-kofoten. Alla tre företagen har något väldigt viktig gemensamt: De behåller sin produktion i Sverige och värnar om hantverket, kunskapen, miljön och traditionen.