Välj ditt land nedan för att se korrekta priser i vår officiella webshop

Hem » FÖR DIG » Jakt och Fritidskläder

Jakt och Fritidskläder

All utrustning har förstås betydelse när man jagar, från vapnet till skorna och kläderna man bär. För att jakten ska vara bekväm är det viktigt att kläderna är funktionella och skyddar mot både väder och vind. Här erbjuder rmjakt.se både jakt- och fritidskläder från märken som Swedteam och Chevalier. En jaktdag kan bli mindre njutbar om du är våt, kall och vindpinad. Se därför till att du har bra utrustning och ordentliga kläder för jakt i det nordiska klimatet som håller dig torr, varm och ren! Många jaktkläder är tillverkade i en typ av -TEX som är ett utmärkt material för att hålla användaren både torr och varm, samtidigt som materialet andas och släpper ut fukten som kroppen avger.

Jaktkläder för all typ av jakt

 

Att klä sig rätt när man jagar är viktigt för att orka hålla maximal koncentrationsförmåga och en långvarig hög fysisk förmåga. Vi är alla olika när det gäller hur vi vill klä oss och vilka jaktkläder vi trivs i. Det är även av stor betydelse hur aktiva vi faktiskt är under en jaktdag, samt vilket väder det är. Att utgå från trelagersprincipen när man köper jaktkläder är ett bra sätt att skaffa sig basplagg. Sedan kan man naturligtvis inte alltid använda alla kläder samtidigt i alla lägen. Är det 20 grader blir det alltid för varmt, nästan oavsett vad man har på sig. Då kanske man bara vill ha ett par tunna jaktbyxor utan membran som andas på ett bra sätt samt en tröja eller underställströja som torkar snabbt och ventilerar ut fukt på ett snabbt sätt. Att klä sig enligt trelagersprincipen är också ett bra sätt att vara flexibel när man är ute på jakt. Genom att kunna ta av lager kan man anpassa klädseln efter skiftande temperatur och väder.

Köp dina jaktkläder hos oss

 

Här på rmjakt.se hittar du alla kläder som du kan behöva när du är ute i skog och mark, oavsett om du jagar eller bara har ett aktivt friluftsliv. Du hittar till exempel slitstarka och bekväma jaktbyxor av klassisk modell, med eller utan membran, som både är följsamma i dina rörelser och som håller dig torr och behaglig. Vill du ha kraftigare material kan du även välja byxor i läder. För överkroppen kan du välja mellan underställströjor, skjortor och praktiska jackor som håller fästingar och mygg borta. För att komplettera dina kläder har vi även praktiska hängslen, bälten och strumpor.

 

Välj rätt kläder för jakten

 

Vi hjälper dig också att ta hand om dina jakt- och fritidskläder på ett bra sätt. Genom att impregnera dina plagg står de bättre emot fukt och får längre livslängd. Kläder av skinn kan med fördel behandlas med läderolja. För att hålla dina skor fräscha kan du också ha en flaska skospray till hands. Genom att behandla dina nya skor minskar du risken för bakterier och dålig lukt.

 

Läs mer
Produkter
12 36 72
Totalt 98 poster
Sida 1 av 3
1 2 3